Labels

(HDR) (66) Animals (83) Architecture (109) Award (1) Baby (82) BW (208) City (272) Details (237) Experiment (33) Fall (3) Industrial (83) Kids (93) Korea (31) Kunratice (1) Landscape (233) Machines (82) Macro (88) Minimalismus (14) Movement (25) Nature (175) Night (9) Other (144) People (49) Portraits (79) Sculpture (1) Seoul (1) Sky (7) Sport (11) Sunset (15) Texture (7) Water (8) Winter (48)

Thursday, December 8, 2011

Nádraží / La estación / Station

4 comments:

  1. Very nice shot.....good work Jaromir.

    Greetings, Joop

    ReplyDelete
  2. Wonderful B&W picture.
    Greetings from Switzerland
    Angela

    ReplyDelete
  3. Jaromíre, děkuji za hezký komentář. Jsem rád, že moje komentáře mají smysl. Že Vás zajímají. Už začínám být věkem pamětníkem. Chystám se digitalizovat spoustu černobílých, barevných negativů i diapozitivy. Některé jsou už téměř 40 let staré. Škoda,že už nemám svitkové filmy z mého prvního dětského fotaparátu. Měl jsem na nich i několik fotek z dělnické kolonie na Proseku v místech kde je východní část stejnojmenného sídliště. Byla tam dříve pole s pšenící nebo cukrovkou a kukuřicí. Také stará cihelna s těžební jámou o rozloze zhruba dvou fotbalových hřišť. Na jejím plochém dně měli lidé po navezení ornice malé zahrádky. Dnes už málokdo ví, že v hloubce asi deseti až patnácti metrů je ještě cihlářská hlína. Nebyla všechna vytěžena. Toto bylo vše zavezeno, srovnáno v šedesátých letech. Než se započalo se stavbou tohoto sídliště, chodil jsem s bráchou na zplanýrovanou oblast do rozsáhlých kaluží chytat pulce. Hodlám otevřít ještě jeden blog kde chci některé fotky prezentovat. Přeji Vám přadvánoční pohodu bez stresu a hodně zdraví všem. Petr.

    ReplyDelete
  4. A abych nezapoměl. Fotka s nádražím je bezva. Slunce na obzoru a železnice. Jde to pěkně k sobě a symbolizují cestování. Černobílá fotce sluší. Miluji vlaky a nádraží. Ne však ta silně zanedbávaná. Petr.

    ReplyDelete